Shell nouns in English – a personal roundup - Schmid, Hans-Jörg (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2018)
Els encapsuladors en anglès – una síntesi personal Aquest treball ofereix una retrospectiva personal sobre la noció i el fenomen discursiu de shell noun (o encapsulador, literalment nom closca). Després d’una breu introducció, discutirem alguns aspectes terminològics i metodològics i efectuarem algunes remarques sobre la classificació dels usos dels encapsuladors. Finalment, aportarem una revisió d’investigacions recents sobre l’origen i el desenvolupament diacrònic dels encapsuladors i de les construccions encapsuladores, i discutirem una sèrie de noves aportacions en l’estudi de l’encapsulació des de la introducció del concepte en els anys 90 del segle passat.