Eines per a l'anàlisi de la il·lustració - Duran, Teresa (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2009)
La il·lustració ha esdevingut un element imprescindible en la edició per a infants. Per a procedir a una anàlisi valorativa d’allò que la il·lustració exposa i de les seves relacions complementàries al text –cas que n’hi hagi– convé entendre quina és la seva especificitat en relació a l’esfera general de la imatge, en què consisteix la representació, i quina ha estat la seva evolució històrica, especialment al nostre país. També caldria conèixer quines tipologies s’hi poden distingir, en relació als objectius de l’emissor i als efectes del receptor. Aquestes serien les bases teòriques que permetrien poder procedir a una anàlisi valorativa, que en aquest article s’exemplifica a partir de dos títols catalans recents.