Dades per a l'anàlisi de narratives per al lector infantil i juvenil - Lluch, Gemma (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2009)
El camp de la literatura per a infants i joves reclama habitualment dades objectives que permeten avaluar el tipus de relat amb el qual ha de treballar l’editor, el traductor, el bibliotecari, el gestor cultural o el professional de la mediació educativa o cultural. Per tant, la transformació d’un relat en objecte epistemològic és el primer esglaó imprescindible per als professionals de la mediació o de la gestió cultural.