L'aportació dels romanistes alemanys als estudis de lingüística contrastiva del català amb altres llengües - Quintana i Font, Artur (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2009)
L’autor presenta i comenta les obres sobre gramàtica contrastiva del català i altres llengües realitzades per lingüistes alemanys des de 1502 fins a l’actualitat. S’hiconsideren al voltant de quaranta títols referits de manera gairebé exclusiva als altres idiomes romànics i a l’alemany. Al començament, només era possible trobar qüestions de caire contrastiu en obres més generals, però a partir de 1917 comencen a aparèixer llibres i articles amb una orientació directament contrastiva.