Malaltia i salut en l'obra de Francesc Eiximenis - Viera, David J.; Piqué Angordans, Jordi; Camaño Puig, Ramon (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2010)
Diversos autors han analitzat els voluminosos tractats de Francesc Eiximenis, especialment pel que fa a matèries relacionades amb la teologia moral, però també sobre altres temes, com la guerra i la pau, l’astrologia, el govern, la cuina i el menjar, i d’altres. En aquest article ens proposem apropar-nos a com Eiximenis tracta el tema dels hospitals, medicina, salut i malaltia. Eiximenis es preocupava de les necessitats del poble que sofria tot tipus de malalties; a part d’haver viscut durant diverses epidèmies, que provocà moltes morts a la península, també suggerí als jurats de València un bon sistema d’hospitals i on s’haurien de construir, i també els cridà l’atenció respecte deles deficiències sanitàries de la ciutat.