Aproximació a la partícula "idò", valors i melodies - Mascaró, Ignasi (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2010)
L’article vol ser una primera aproximació als usos actuals de la partícula catalanaidò. Àmpliament utilitzada en la parla col·loquial i espontània de les Illes Balears, lapartícula parteix d’usos comuns amb el seu originari doncs (fr. donc, it. dunque), peròha anat prenent altres valors, tot i mantenir una notable simetria. Al costat de valorsconsecutius i de marcador discursiu pot funcionar com a element interrogatiu i interjecció.Com sovint s’esdevé amb certes partícules, idò pren valors lligats a l’entonació,que permetrà destriar retolacions i significats.