Paraula i cultura de la salut: indagacions de lingüística mèdica - Salvador, Vicent (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2011)
La importància del discurs verbal en les pràctiques sanitàries és indiscutible i mereix l’atenció d’un programa de recerca interdisciplinari. Des del punt de vista de la lingüística mèdica o de la salut i l’anàlisi del discurs, aquest article explora el tema en dues directrius principals: la divulgació dels coneixements en l’àmbit de la salut i l’entrevista clínica com a gènere discursiu. Alguns del tòpics centrals tractats a l’article són: la relació entre el discurs i l’acció no verbal, i els conceptes d’empatia/confirmació,humor, responsabilitat compartida, argumentació/persuasió, "ethos" i autopresentació.