El projecte C-ORAL-BRASIL per a corpus orals del portuguès brasiler - de Almeida Ferrari, Lúcia; Bossaglia, Giulia (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2020)
En aquest article presentem un subconjunt de corpus orals de la família C-ORAL, concretament, el corpus C-ORAL-BRASIL de portuguès brasiler espontani (PB). Derivat de la branca no-europea del projecte C-ORAL-ROM (Cresti i Moneglia 2005), el projecte C-ORAL-BRASIL ha aplegat uns corpus orals de PB de tercera generació, el qual destaca no sols com a corpus de PB, sinó també com una bona eina per a l’estudi de la llengua parlada en general, gràcies a algunes millores metodològiques i tecnològiques. A més dels recursos per a l’estudi del PB oral, presentem un conjunt de minicorpus creats per a l’estudi específic de l’estructura informativa (també en altres llengües a més del PB); així mateix, també tractem altres processos de compilació que estem desenvolupant actualment en el grup de recerca C-ORAL-BRASIL. Tots els recursos publicats estan disponibles a www.c-oral-brasil.org i es poden descarregar.