Entre la llunyania i la intimitat: l’enunciació de l’espai urbà en Vicent Andrés Estellés - Mira Navarro, Irene (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2018)
L’article analitza el tractament i la presència de la ciutat en les obres de Vicent Andrés Estellés en funció de l’acostament o llunyania que el jo poètic hi estableix. Les obres estudiades remeten a cap període de producció concret, sinó que es troben disseminades al llarg de tota la trajectòria del poeta a causa de la presència constant que l’espai hi té. Ens centrarem, doncs, en estudiar les dues maneres que el poeta té de representar la ciutat: la que la configura com una alteritat observada pel jo poètic i la que la practica des de la proximitat. Tot fent referència als diferents indrets significatius que configuren la identitat del jo poètic.