Una revisió crítica del barroc valencià - Ferrando, Antoni (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2012)
Examen crític de les investigacions i publicacions dels darrers trenta anys sobre la situació de la llengua i la literatura catalana del Regne de València a l’època del barroc estricte (1609-1707). S’hi assenyalen els interrogants suscitats per les recerques i els buits detectats i s’hi dóna compte de treballs en curs, que contribuiran a arredonir el nostre coneixement de l’evolució sociolingüística i literària del segle xvii valencià.