Gènesi i evolució de la categoria de gènere en indoeuropeu - Adiego, Ignasi-Xavier (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2013)
Hi ha indicis, tant comparatius com interns, que el sistema de tres gèneres gramaticals (masculí, femení, neutre) present en la majoria de les llengües indoeuropees antigues és fruit d’un desenvolupament recent (en termes de cronologia relativa). No obstant això, els detalls d’aquest desenvolupament i la contribució de les llengües indoeuropees de la branca anatòlica al seu estudi són encara objecte de controvèrsia. En aquest article es traça un estat de la qüestió i s’intenta suggerir diferents escenaris per a la gènesi i evolució de la categoria de gènere en indoeuropeu.