Sentir, entendre i comunicar: experiència mística en Gertrudis de la Santísima Trinidad, clarissa franciscana, al segle XVIII valencià - Herrero-Herrero, María-Ángeles (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2024)
Gertrudis María de la Santísima Trinidad (Elx, 1660 - Cocentaina, 1736), abadessa del convent de Nostra Senyora del Miracle de Cocentaina, va ser una escriptora profusa sota el mandat del pare espiritual. Però, de tota la seua producció (en llengua castellana) només ens ha arribat una petita part, que correspon a l’última etapa de la seua vida. Les seues confessions espirituals són testimoni de les etapes del procés místic: sentir, entendre i comunicar. La religiosa exemplifica un mode d’espiritualitat femenina i de religiositat íntima i devocional dins del claustre.