Els discursos fundacionals sobre el català - Feliu, Francesc (Caplletra. Revista Internacional de Filologia, 2021)
S’intenta traçar una perspectiva general, a partir dels principals aspectes que hi prenen part, dels discursos sobre l’origen i l’aparició de la llengua catalana que s’han proposat d’ençà que hi ha hagut treballs de reflexió històrica sobre aquesta llengua. Sense pretendre l’exhaustivitat, se citen autors i obres sols amb la intenció d’il·lustrar els diferents posicionaments.